2013. február 17., vasárnap

Fordítsuk le hétköznapi szituációra. Az apa szigorú büntetése mennyire oldja meg a testvérféltékenységből akadó konfliktusokat, bajokat?

Fordítsuk le hétköznapi szituációra. Az apa szigorú büntetése mennyire oldja meg a testvérféltékenységből akadó konfliktusokat, bajokat?  

Kain féltékenységből megöli Ábelt, mert Isten neki kedvezett. Ez egy hétköznapi családban lehet a két testvér, Isten szerepét pedig az apa tölti be ,mivel általában ő a fő döntéshozó egy családban, és ő tud leginkább rendet tenni a gyerekek között. 

Nem tudok személyes tapasztalattal szolgálni erről a témáról ,mivel nincs testvérem ,de szerintem egy apa szigora nem segíthet ezen ,mivel a sértett gyermek csak méginkább hátrányban érezné magát.

Vegyük például ,hogy egy családban születik a 3éves fiú mellé egy kisbaba. Egy kisbaba nyilvánvalóan felemészti a szülők összes idejét. Ez a nagyobbik testvért könnyen elbizonytalaníthatja, gondolhatja ,hogy őt már kevésbé szeretik a szülei. Ahogy a talán sokunk által ismert Tv-s Opel reklám is mutatja(http://www.youtube.com/watch?v=pRO6_BsSKkM) egy nagyobb gyerek is kap, kaphat ugyanakkor figyelmet ,mint a kisebb ha ez nem is tűnik föl elsőre. 

A Bibliában Kain is "feleslegesen" árt Ábelnek, mert tudhatná ,hogy Isten pontosan ugyanannyira szereti őt is ,mint testvérét. A modern világban ez valószínűleg nem vezetne gyilkossághoz, csak ajtócsapkodáshoz és kiabáláshoz ,de szerintem az ilyen helyzetekben sem valódi a probléma forrása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése